Det startede med et tomt lokale...

Hjælp, mit lokale er tomt!

På et tidspunkt i 2011 stod jeg af forskellige årsager med at tomt lokale på omkring 40 m².

Jeg ledte længe efter noget at udnytte lokalet til. Noget som skulle være ukompliceret, uden store omkostninger og selvkørende – altså uden personale. Jeg har i forvejen et solcenter, som kører efter samme princip. Det eneste jeg skal, er at gøre rent hver morgen.

En aftenstund kom ideen: Fitness hvor kunderne betaler pr. gang.

Jeg gik igang med at undersøge markedet for løsninger og firmaer der kunne hjælpe mig med at etablere et fitness center med en simpel betalingsløsning. Jeg fandt til min store forbløffelse ikke nogen, der tilbød bare i nærheden af det, jeg ville have. Jeg havde på daværende tidspunkt ikke det store kendskab til fitness maskiner, og havde heller ikke nogen ide om, hvordan man kunne lave en solid og nem betalingsløsning.

Når nu der ikke var nogen, der havde tænkt tanken, så måtte jeg  selv i gang. Jeg fik undersøgt markedet for fitness- og styrketræningsmaskiner. Fundet ud af hvordan man nemt og elegant kan lave en betalingsløsning. Videoovervågning kom på plads. Skiltning ligeledes.

I 2012 åbnede Walk-in Fitness i Nordborg

De mange timers planlægning og test af forskellige løsninger bar hurtigt frugt – det blev en lille succes med det samme, og giver i dag en solid indtjening på et lokale som jeg ikke havde andet at bruge til.

Succes’en gav stof til eftertanke: Hvorfor ikke tilbyde andre forretningsdrivende samme mulighed for at få en ekstra indtægt? Hvorfor ikke lave et koncept? Der er masser af tomme lokaler, som står ubenyttede rundt omkring. Lokaler som for de fleste betyder en udgift.

Arbejdet med at skabe et koncept startede. Walk-in Fitness blev registreret som firmanavn. Dygtige partnere blev hevet ind til at hjælpe med at beregne økonomi, få tænkt nogle tanker omkring markedsføring, udarbejdelse af hjemmeside og så videre.

Konceptet er nu færdigt, og vi er klar til at sælge og installere et fitness center hos den erhvervsdrivende med det tomme lokale, en kiropraktor eller lignende der gerne vil tilbyde lidt ekstra til kunderne, eller måske til den lokale borgerforening som kan se en idé i at tilbyde fitness for enten at holde beboerne i landsbyen eller måske gøre det mere attraktivt at flytte til byen. Det er i hvert fald de mest oplagte steder at drive et Walk-in Fitness center.

Færdige pakkepriser

Vi er meget opmærksomme på, at det ikke er helt nemt at låne penge. Men vi mener at have skruet nogle ret så fornuftige pakkepriser sammen. Vi har lavet to forskellige størrelse pakker, så det er nemt at komme igang. Bliver det en succes – og du har pladsen til det – kan det altid udvides. Vi har også udarbejdet en simpel beregner, der viser, hvor hurtigt et anlæg kan tjene sig hjem. Du vil sikkert blive overrasket over, hvor hurtigt det faktisk kan gøres!

Det var historien. Hvis du synes, det lyder interessant og gerne vil have en snak omkring dit eget Walk-in Fitness center i dit lokaleområde, så hører vi meget gerne fra dig.

De bedste hilsner
Jan Rytkjær Callesen
Stifter af Walk-in Fitness

Ps. Succes’en kommer fra enkeltheden. Kunderne ved, hvad det koster, og kan bruge det som de har lyst – uden at skulle betale for et abonnement. Ikke mindst så ligger det i lokalsamfundet, så man ikke skal køre langt for at komme i de store centre. Det er et vigtigt argument! Jeg vil nok aldrig kunne leve af indtægten, men det giver mig en solid vedvarende indtjening – i stedet for en udgift for et tomt lokale.

PPS. Kom og se fitness centeret i Nordborg i august til vores informationsmøder